Blomsterbilder og ekte mannfolkkunst

Historisk sett har aldri bilder av blomster har ikke vært sett på som særlig høyverdig kunst. Et eksempel på dette synet er denne fornøyelige uttalelsen fra den franske ny-klassisistiske kunstkritikerern André Félibien (1610-1695):

«Siden menneskeskikkelsen er det mest perfekte Gud har skapt, er han som avbilder mennesket den ypperste blant malerne. Dernest kommer han som maler levende dyr snarere enn døde ting, og til sist han som maler blomster og frukter.»

Blomsterbilder har vært noe kvinner har beskjeftiget seg med og derfor, med kvinnedagen ennå ferskt i minne, har disse bildene selvsagt ikke vært sett på som like eksklusive som ekte mannfolkkunst, det være seg bilder av voldsomme slagscener eller andre historiske hendelser. Videre kan man jo diskutere om det er nødvendig at kunsten  skal forestille noe som helst. Abstrakt kunst står kanskje i en sterkere posisjon ved at den eksisterer kun i kraft av seg selv, eller?

Uansett hvordan det nå forholder seg så liker jeg å tegne blomster. Det er ikke bare fordi det er spennende og utfordrende å gjengi alle de små, små detaljene, men jeg ser på blomster som flotte symboler. Et eksempel er disse to løvetannbildene som sammen sier noe om forgjengelighet.

(Blyant på grått papir, A2)

(Detalj)

(Blyant på grått papir, A2)

(Detalj)

MHusnes

 

2 kommentarer Legg til din

  1. Ida Katrin sier:

    Hei! Utrolig fine bilder 🙂 Selger du noen av disse?

    1. mimahu sier:

      Takk! Det gjør jeg. Ta kontakt på mail: mariannehusnes@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s