Ny tegneerfaring – å tegne etter maleri

den

Maleriet Hardt le (1882), av Christian Krohg, ble gitt som sølvbryllupsgave fra det norske folk til kong Oscar II og dronning Sophie. (I tillegg til tre skulpturer, ett piano, møbler og 16 andre malerier.)

.

Nå har jeg forsøkt å «oversette» dette oljemaleriet til en enkel blyanttegning, da det var dette en viss 65 åring mest av alt ønsket seg i bursdagsgave… Ikke helt enkelt om jeg må få si det selv. For det første er det aldri enkelt å «kopiere» andre kunstnere, (selv om det ofte er svært lærerikt) og for det andre var det et evig dilemma hvorvidt jeg skulle la blyanten følge penselstrøkene eller skravere slik det føltes mest naturlig  for meg. Vel, her er resultatet…

 

.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s