Smerte

PainTatovering er ikke smertefritt, men opplevelsen av smertens intensitet varierer fra person til person. Noen synes ikke det er noe problem og kan sovne i stolen, mens andre trenger kanskje å dele opp tatoveringen i flere sittinger, uansett blir blir de fleste positivt overrasket når de tar sin første tatovering. Det viktigste du gjør når du blir tatovert er å puste, enkelt, men likevel vanskelig.

Mange får instinktivt lyst til å spenne kroppen, holde pusten og kjempe mot smerten. Smerten kan ikke bekjempes, vondt vil det gjøre uansett, og du sliter bare deg ut ved å stritte i mot. Når du føler for å stramme musklene forsøk heller å puste dypt inn å slappe helt av. Personlig har jeg hatt god effekt av yogaens puste- og avspenningsteknikker. I stedet for å kjempe i mot kan du forsøke å bli venn med smerten og kjenne etter hvordan den oppleves. Er den varm, kald, stikkende eller brennende?

Når det er sagt er det mange som foretrekker å la seg distrahere av musikk, bok, mobil eller å prate med tatovøren. Gjør det som funker for deg.

Smerte kan også oppleves forskjellig avhengig av dagsform, og ikke sjelden har man én side av kroppen som er mer følsom enn den andre. Kvinner kan også påvirkes av menssyklusen.

NUMBING CREAM

IKKE bruk Emla lokalbedøvende krem fra apoteket! Det kan påvirke resultatet.

Dersom det er nødvendig å bruke bedøvende midler så bruk produkter som er ment for tatovering, og avtal alltid dette med din tatovør på forhånd.