Stiler

UNDER UTVIKLING

Old School Tattoo

Tatoveringsstilen kjennetegnes av tykke linjer, en begrenset fargepalett og «klassiske» motiver som roser, hjerter, pinups, ankere og seilskuter; med andre ord det vi kjenner som typiske sjømannstatoveringer. Disse tatoveringene eldes pent og kommer aldri til å gå av moten. Sailor Jerry, Don Ed Hardy, Bert Grimm og Lyle Tuttle er noen av legendene innen Old School

Artister:

Neo Traditional Tattoo

Som navnet tilsier er det en videreutvikling av den tradisjonelle stilen. Stilen har fortsatt solide linjer, men en har en bredere fargepalett og et større utvalg av motiver enn forløperen. Motivene inneholder ofte portretter, blomster og dyr og har frodige og dekorative detaljer. Neo Tradisjonal er tydelig påvirket av Art Nouveau og Art Deco-estetikk.

Artister: Hannah Flowers, Emily Rose Murray, Tim Tavaria

Realisme

Realisme, også noen ganger referert til som fotorealisme, er et begrep i kunstverdenen som refererer til detaljerte og nøyaktige fremstillinger av bilder fra det virkelige liv. Portretter av mennesker, dyr og vakre naturlandskap er vanlige motiver.

Artister: David Vega, Thomas Carli Jarlier, Valentina Riabova

Illustrative Tattoo

Et stort utvalg av tatoveringer kan kalles Illustrative, felles for disse er at de lar seg inspirere av ulike grafiske teknikker og kunstbevegelser, alt fra etsning og gravering, til abstrakt ekspresjonisme og til linjekalligrafi.

Så lenge motivet ser ut som den kan høre hjemme på et stykke papir eller på et lerret som henger i et galleri, vet du at det er illustrerende.

Artister:

Mick Hee, Servadio, Ruby Gore

Lettering

Artister: Big Meas

Tribal Tattoo

Stammetatoveringer – urfolks kroppskunst – er de eldste i verden, som dateres tusenvis av år tilbake. Denne stilen må betraktes som flere stiler eller forskjellige tradisjoner for tatovering fra urbefolkningssamfunn over hele kloden.

Stilene er alle unike, men felles for de alle er at er alle gjort i svart og med forseggjorte mønster.

Artister: Seth Arcane, Taku

Japanese

Drager, tigere, slanger, koi-fisker, kirsebærblomster, trær, planter, samuraikrigere, geishaer, fu-hunder, demoner, oni- og hannya masker

New School Tattoo

Stilen vokste fram på 80- og begynnelsen av 90-tallet og kjennetegnes ved bruk av tykke linjer, sterke farger og tegneserieaktige og karikerte figurer.

Artister: Jesse Smith, Brandon Chiesa, Kelly Doty

Watercolor Tattoo

Denne stilen etterstreber å likne faktiske akvareller. En illusjon av penselstrøk og tynne lag med vannmaling, ofte kombinert med et mer illustrativt design.

Artister: Renata Henriques, Josie Sexton