Etterbehandling

  1. Fjern plastfilmen etter 3-4 timer. Vask tatoveringen grundig med lunkent vann og en mildparfymefri såpe. Grønnsåpe kan også brukes
  2. La tatoveringen lufte seg i 30 min. Vask igjen og påfør et tynt lag med salve (Bepanthen, Helosan eller andre salver ment for tatovering).
  3. Dekk tatoveringen med plastfilm og teip den fast med hudvennlig tape
  4. Tatoveringen skal dekkes med plastfilm i opptil tre døgn. Det er viktig å vaske og skifte plast tre ganger per døgn
  5. For hver gang du skifter skal du vaske tatoveringen grundig og påføre et lag med salve. Det er kun den førstegangen du bytter plast du skal la tatoveringen lufte seg. Hensikten med denne prosessen er å holde tatoveringen fuktig.

VIKTIG INFO

Denne behandlingen gjør at det ikke danner seg rur/skorpe på tatoveringen. Ruren/skorpen kan lett falle av å dra med seg farge ut.

Under plasten vil det de første dagene danne seg sårvæske og overskuddsblekk. Dette vasker du bort når du bytter plastfolien.

Det er svært viktig at du vasker og bytter denne tre ganger om dagen, da bakterier elsker det fuktige miljøet. Gjør du ikke dette kan det oppstå en infeksjon.

Etter tre dager er behandlingen over. Da kan du fjerne plasten  og smøre med salven et par ganger om dagen i en ukes tid. Det er helt vanlig at tatoveringen flasser en god del.

Unngå direkte sol og bading i klor- og saltvann de tre første ukene. Når tatoveringen er grodd anbefales solfaktor 50 for å beskytte den mot falming.

BETENNELSE/INFEKSJON

Dersom tatoveringen blir rød og irritert bør du ta av plasten, men fortsett og vask og smør som vanlig. Blir tatoveringen i tillegg hoven og varm kan du ha fått en infeksjon.

Da må du fjerne plasten og vaske tatoveringen og smøre med Bacimycin-salve 3-5 ganger daglig. Bacimycin har de på alle apotek.

Dersom det ikke blir bedre bør du oppsøke lege. Det kan hende du må få antibiotika.

SECOND SKIN

I noen tilfeller kan jeg legge på second skin, en plast beregnet spesielt for tatoveringer. Her er prosedyren enkel å følge, det er bare å la plasten sitte på i 3-5 dager. Ta så av plasten og vask tatoveringen med en mild og parfymefri såpe. Smør tatoveringen 2-3 ganger den første uka. Second skin passer dessverre ikke til større tatoveringer som gir fra seg en del veske.

Lykke til med din nye tatovering, og ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe!