Etterbehandling

Plasten du fikk på tatoveringen før du forlot studioet skal sitte på i tre timer. Deretter tar du av plasten, vasker tatoveringen med en mild og parfymeri såpe f.eks. Barnengens flytende såpe (medisinsk grønnsåpe). La tatoveringen lufttørke ca en halv time før du vasker den på nytt. Luftørking trengs bare ved første gangs vask. Klapp forsiktig tatoveringen tørr med tørkepapir eller en ren håndduk.

Smør på et tynt lag med salven du kjøpte på studioet (kan også bruke Bepanthen) og legg ny plast over tatoveringen.

Tatoveringen skal vaskes, smøres og byttes plast på tre gang om dagen i tre dager. Plasten gjør til at tatoveringen holdes myk og unngår å danne skorpe, men ikke alle har en hud som liker å være innestengt i plast. Blir huden rød og klør, eller får utslett kan du ta av plasten tidligere, men det er da desto viktigere med vask og fuktighet. Uansett anbefaler jeg å ha på plast det første døgnet siden tatoveringen vil legge en del blekk og sårveske.

Etter tre dager fortsetter du med å smøre tatoveringen når den er tørr. I den første perioden er det vanlig at den flasser.

Beskytt tatoveringen mot direkte sol og unngå bading i klor- og saltvann de tre første ukene. Deretter kan du med fordel bruke høy solfaktor eller sun block på tatoveringen for best å bevare fargen.

Betennelse eller infeksjoner kan oppstå selv om alle regler for hygiene bli etterfulgt. Blir tatoveringen rød, hoven og varm kan det være tegn på dette. Ved milde symptomer kan du ta av plasten, vaske hver tredje time og smøre tatoveringen med Bacimycin. Blir symptomene verre, eller det oppstår feber bør du kontakte fastlege eller legevakt da kan det være en infeksjon.

tattoomed

SECOND SKIN

I noen tilfeller kan jeg legge på second skin, en plast beregnet spesielt for tatoveringer. Her er prosedyren enkel å følge, det er bare å la plasten sitte på i ca 3-5 dager. Ta så av plasten, vask og smør jevnlig. Second skin passer dessverre ikke til større tatoveringer som gir fra seg en del veske.

Lykke til med din nye tatovering, og ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe!